یونولیت

یونولیت در ایران با نام پلاستوفوم یا آکاسیف شناخته می شود. در حالی که در بسیاری از کشورهای آمریکا شمالی، با نام استایروفوم معروف است. اما نام اصلی و علمی این ماده پلی استیرن انبساطی است. این ماده سبک و متخلخل،عمدتا به رنگ سفید است. در واقع یونولیت نوعی پلیمر سفید رنگ است که وزن حجمی بسیار کمی دارد و از فرآیند ‌های پتروشیمی بدست می‌آید و نوعی متریال ساختمانی به حساب می آید که جایگزین بلوک های سیمانی، تیرچه بلوک و انواع مشابه می شود. سبکی این محصول ، حجم زیاد، عایق حرارتی و صوتی، ضربه پذیری، قابلیت ضد حریق و قیمت پایین از ویژگی های این محصول است که موجب کاربرد زیاد این محصول در ساختن سقف، دیوارهای یونولیتی، فوم های داخل تیغه و عایق های گرمایش از کف و … می شود. در ادامه در خصوص انواع ، ویژگی ها و قیمت یونولیت توضیحاتی ارائه می شود.

یونولیت سقفی برای تیرچه های سیمانی

ابعاد یونولیت سقفی استاندارد جهت تیرچه های سیمانی با لبه یا پاشنه (۳*۴سانتیمتر) و عرض تقریبی ۵۰ سانتیمترو طول ۲ متر و ارتفاع و قطر ۲۰-۲۵ سانتیمتر می باشد. از فوم های عموما در ساختمان های با اسکلت بتنی استفاده می شود.
خصوصیات بارز فوم ها ی سقفی با عرض ۵۰ سانتیمتر:

  •   این فوم ها به علت عرض کمتر نسبت به فوم های کرومیت استحکام بالاتری دارند.
  •   استفاده از تیرچه های سیمانی در سقف باعث سنگین تر شدن سقف می شود.
  •    عموما هزینه اسکلت های سیمانی نسبت به اسکلت فلزی کمتر می باشد.
  •   در اسکلت سیمانی پیشرفت کار نسبت به اسکلت فلزی کند تر است.

یونولیت سقفی ورقه ای

یونولیت سقفی با لبه کرومیت

لبه یا پاشنه فوم سقفی با لبه کرومیت (۳*۱سانتیمتر) عرض ۶۵ سانتیمتر و ارتفاع و قطر ۲۰-۲۵ سانتیمتر می باشد. ازاین فوم ها عموما در ساختمان های با اسکلت فلزی استفاده می شود. لبه یا پاشنه آن (۳*۱سانتیمتر) عرض ۶۵ سانتیمتر و ارتفاع و قطر ۲۰-۲۵ سانتیمتر می باشد. ازاین فوم ها عموما در ساختمان های با اسکلت فلزی استفاده می شود.

خصوصیات بارز فوم های سقفی با لبه کرومیت

  •   عرض بیشتر این فوم ها نسبت به فوم های سیمانی باعث مصرف کمتر تیرچه کرومیت می شود.
  •   در این نوع سازها  وزن سقف سبکتر از زمانی است که از تیرچه سیمانی در سقف استفاده می شود.
  •   اجرا ونصب فوم های کرومیت سرعت بیشتری نسبت به تیرچه سیمانی دارد.
  •   این تیرچه ها در اسکلت های فلزی مورد استفاده قرار می گیرند و باعث سرعت بالای کار می شود.
  •   هزینه ی اسکلت های فلزی نسبت به بتنی بیشتراست.

ورق یونولیت به عنوان عایق در ساختمان ها و حتی صنایع استفاده می شود که از قطر ۱ الی ۱۳۴ سانتیمتر درطول ۲ متر و عرض ۱ متر می باشد. ورق یونولیت با دانسیته و چگالی مختلف طبق سفارش مشتری و کاربرد آن در ساختمان و صنایع از دانسیته ۵ الی ۵۰ قابل تولید است. این فوم ها در درز انقطاع و دیوار ها به عنوان عایق حرارتی و صوتی قابل استفاده است.